Szentkúti Kulturális és Turisztikai Egyesület
6100 Kiskunfélegyháza, Dessewffy u. 16
+36 70 311 5594
H-P: 07:00 - 17:00

A Kiskunság, azon belül kiemelten Petőfiszállás- Pálosszentkút és a Péteri-tó, illetve az al­ földi tanyavilág természeti, néprajzi értékeinek bemutatása, népszerűsítése, előadások és felvilágosító tevékenység, oktatási programok és egyéb kiadványok készítése, terjesztése, akciók, rendezvények szervezése, a társadalmat alkotó közösségek (család és más szerve­ződések) együttműködésének elősegítése.
A lovassport, a lovaskultúra, a lovasturizmus, a lovas hagyományőrzés, hagyományápolás fellendítése, a lovaglás örömeinek, egészségmegőrző és jellemformáló hatásainak minden eszközzel való propagálása. Ennek érdekében képzések, konferenciák szervezése, írott és digitális kiadványok megjelentetése, túrák, táborok szervezése, lovas programokon való részvétel és lovasprogramok szervezése.
A természetben űzhető szabadidős és sporttevékenységek örömeinek, egészségmegőrző és jellemformáló hatásainak minden, eszközzel való propagálása. Ennek érdekében képzé­sek, konferenciák szervezése, írott és digitális kiadványok megjelentetése, túrák, táborok szervezése, programokon való részvétel és programok szervezése.
Turistabázis, valamint vendégházak, turista és kulcsos házak üzemeltetése.

Az egyesület tevékenysége: turisztika